V meste len nedávno dostavali detské ihriská a jedno už zničili vandali

07.09.2013 Snina

Snina 7. septembra (TASR) - V meste Snina bola počas letných mesiacov ukončená výstavba troch detských a dvoch streetbalových ihrísk. Po niekoľkých týždňoch využívania je jedno z ihrísk už v dezolátnom stave.
„Celková hodnota diela, teda piatich ihrísk, bola viac ako 61.700 eur. V rámci stavby boli zrealizované Detské ihrisko na Ul. 1. mája, Detské ihrisko na Ul. Komenského, Streetbalové ihrisko na Sídlisku II, Streetbalové ihrisko na Ul. Svätoplukova – Tabla, Detské ihrisko na Ul. študentskej oproti ZŠ 1. mája. Pri výstavbe detských ihrísk boli použité certifikované detské prvky v kombinácii drevo a plast,“ uviedla pracovníčka Útvaru školstva Mestského úradu v Snine Eva Mihaliková.
Hoci bola stavba ešte len prednedávnom ukončená, na Sídlisku Komenského už podľa nej došlo k vážnemu poškodeniu hracích prvkov vandalmi. Boli zničené takmer všetky umelohmotné prvky, plastové sedačky hojdačiek pre malé aj väčšie deti, sklolaminátová šmykľavka, ale aj lezecká sieť. Výstavba tohto ihriska stála takmer 12.000 eur a vandali ho podľa Mihálikovej zničili za pár týždňov.
„Snahou samosprávy je vybudovať na území mesta zariadenia pre voľnočasové aktivity detí a mládeže. Žiaľ, táto snaha vychádza mnohokrát nazmar. Vzniknutú situáciu bude mesto riešiť opravou zariadení financovaním z vlastných zdrojov, čím sa z pokladne mesta odčerpajú ďalšie finančné prostriedky a čo v konečnom dôsledku zaplatia všetci obyvatelia Sniny,“ dodala.
 

Vyberte región

mark